Gratis verzending binnen NL vanaf €75 Shopping Bag

Gratis verzending binnen NL vanaf €75

GEMSTONES

AMETHIST
Amethist is een lila tot donkerpaarse, doorzichtige steen met een glasachtige glans. De steen behoort tot de macrokristallijne kwarts-familie. Amethist wordt over de hele wereld gevonden maar de grootste vindplaatsen zijn Uruguay en Brazilië.

AGAAT
Agaat is een variant chalcedoon en kan wit, grijzig, blauw, groen, roodachtig en verschillende bruintinten zijn met smalle banden in verschillende kleuren. De steen is licht doorschijnend en heeft een matte tot zijdeglans. Agaat wordt o.a. gevonden in Brazilië, Uruguay en de Verenigde Staten.

HEMATIET
Hematiet is een roodbruin tot zwartgrijs, soms iriserend mineraal met een metaalglans. Het is een ijzeroxide en het belangrijkste ijzererts. Hematiet is licht magnetisch maar niet zo sterk als magnetiet. Hematiet wordt o.a. gevonden in Engeland, Italië, Australië, Mexico, Brazilië en Canada.

MAANSTEEN
Maansteen is een variant orthoklaas met een blauwachtig kattenoog effect. De steen is parelachtig wit, geel tot blauw met een parelmoerglans. Vindplaatsen maansteen: Brazilië, Verenigde Staten, Madagaskar, Sri Lanka, India.

MARKASIET
Markasiet, ook wel witijzer-pyriet genoemd, is een ijzersulfide. Het heeft dezelfde samenstelling als pyriet, maar heeft een andere, minder stabiele kristalstructuur. Het heeft een vaalgele tot witte kleur met een heldere metaalachtige glans. Markasiet wordt onder andere gevonden in Duitsland, Spanje, Frankrijk, Australië, China, Finland, Brazilië, Canada en de Verenigde Staten.

ONYX
Onyx is een chalcedoon variant met witte en zwarte banden. De steen is doorschijnend met een matte tot zijdeglans. Vindplaatsen Onyx: Italië, Mexico, Verenigde Staten, Rusland, Brazilië, Zuid-Afrika.

PARELMOER
Parelmoer bestaat uit calciumcarbonaat. De binnenste, glinsterende laag van bijvoorbeeld schelpvormende weekdieren, oesters of mossels wordt parelmoer genoemd. De kleuren van parelmoer verschillen afhankelijk van soort en geografische herkomst.

ROZENKWARTS
Rozenkwarts is roze van kleur en behoort tot de kwarts-familie. De steen is doorschijnend met een glasachtige tot vettige glans. Vindplaatsen rozenkwarts: Madagaskar, Brazilië, Verenigde Staten, Oostenrijk.

SERPENTIJN
Serpentijn is olijfgroen, geelgroen, lichtgroen of zilverachtig van kleur. De steen is doorschijnend tot opaak. Vindplaatsen serpentijn: UK, Italië, Rusland, Canada, Noorwegen, Zimbabwe, Verenigde Staten.

SODALIET
Sodaliet is kleurloos, melkachtig wit, geel- tot groenachtig of blauw. De roze variant heet hackmaniet. De steen is doorschijnend met een glasachtige tot vettige glans. Vindplaatsen sodaliet: Brazilië, Zuidwest-Afrika, Noorwegen, Verenigde Staten, India, China, Birma, Canada, Italië.

Updating…
  • Geen producten in je Shopping Bag.